6 Temmuz 2012 Cuma

Tekila!


Öncelikle Tekila alacaklara tavsiyem şişenin üzerinde “double distilled” yazısına dikkat etmeleridir. Bu tekilanızın daha saf olması demektir. Şimdi  ülkemizde satışı çok olan 3 tekila üreticisine göz atalım.


OLMECA

Her ne kadar Avrupa’nın önde gelen 3 markasından biri olsa da Meksikalılara göre tekiladan sayılmayan Olmeca yaklaşık 250 yıl önce Meksika'da üretilmiştir. Meksika’da pek tüketilmeyip, ihracatta bir numaradır. Ülkemizde de en çok tüketilen tekila markasıdır, ya da reklamı iyi yapılan diyelim.  Gold olanının diğerlerinden farklı olarak tuz-limon yerine tarçın portakal ile kombine edilmesi önerilir.
İçim kalitesi olarak sert denebilir, double distilled değilse midenize doğru giden yolda her adımını hissedebilirsiniz. (bazı insanlar da bu duyguyu sever, nedendir anlamam :)  İçtiğiniz akşam ve ertesi gün mide bulantısı şikayetleriniz olabilir. Buna da çözüm olarak –eğer mideniz kaldırırsa- ertesi gün uyandığınızda şişenin dibinde tekilanız varsa (biraz zor ihtimal :) , bir shot daha atmanız olacaktır. Karaciğerleriniz bir nebze olsun kendine gelecektir bu hamle ile.




JOSE CUERVO

Jose Cuervo kalitesi ve lezzeti ile tüm dünyada tekila severlerin tercih ettiği bir numaralı Meksika tekilasıdır. Her yıl 85 ülkede yaklaşık 63 milyon şişe Jose Cuervo satılmaktadır. Ülkemizde de Olmeca’dan tiksinenlerin tercih ettiği ve tekilayı tekrardan sevmeye başladıkları tekila markasıdır.
İçimi yumuşaktır, adeta su gibi gider fakat etki olarak büyüktür. “Bu ne yeaa su gibi bu” deyip, pilota bağlama ihtimaliniz çok yüksektir, o yüzden tadına aldanmayıp kontrollü gitmekte fayda var.  Diğer gün kalktığınızda ise ne baş ağrısı, ne de mide bulantısı hissedersiniz.  Bu açıdan Jose Cuervo’yu hep bir adım önde tutarım ben.  Ayrıca Dexter’da sık sık görmemiz de beni Jose Cuervocu yapmaktadır :) 





SIERRA

Ülkemizde dağıtımı diğerlerine göre az olan Sierra, Meksika’da tekilanın başkenti olan Guadalajara’da 1500-2000 metre yükseklikte yetişen Mavi Agave’den üretilir. Ekildikten 8-10 sene sonra ürün veren Mavi Agave’nin sadece içi tekila yapımında kullanılır. Agave suyu fermente edildikten sonra bakır imbiklerde iki defa distile edilir. Sierra Gold Silver’dan daha yumuşaktır ve dinlendirildiği meşe fıçılardan aldığı açık altın sarısı renk ile dikkat çeker. Sierra Silver taze, yumuşak ve saf bir tada sahiptir. “Shot” olarak tuz ve limon ile içilir veya Margarita, Tequila Sunrise gibi kokteyllerde kullanılır. Dünyanın en sevilen tekila markalarından biridir. Gringo şapkası şeklindeki kapağı özellikle dikkat çeker.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder