11 Eylül 2011 Pazar

Kahvaltı Cenneti : Çakırlar / Antalya

Aile heyetinin uzun zaman önce keşfettiği kahvaltı ve ızgara restaurantlarının bolca bulunduğu Çakırlar tarafına bu haftasonu gitme fırsatımız oldu. Saklıkent yolu üzerinde küçük bir köy olan Çakırlar'da neredeyse her ev kendi kahvaltı ya da ızgara restaurantını yaratmış durumda. Yol boyunca her yerde restaurantlar ve kahvaltı köşkleri bulunmakta.

Köyün merkezi diyebileceğimiz yere geldiğimizde köylülerin kendi sebze, meyvelerinden oluşan bir pazar yeri gözümüze çarpıyor. Böylece, pazar günleri buraya kahvaltıya gelenler köyde yetişen sebze ve meyveleri üreticisinden alma fırsatına sahip oluyor.

Şimdi gelelim kahvaltıya, kahvaltı için köylülerin yaptığı köşklere 5-6 kişi rahat sığabiliyorsunuz. Kömürde (kömürde çay bir başka oluyor) demlenmiş çayı hemen yanınıza yerleştiriyorlar. Sonra kendi isteğinize göre bazlama, gözleme, köy peyniri, köy yumurtası, tamamen doğal çiçek balı... gibi lezzetler önünüze geliyor. Katmer de var ek olarak, ama biz denemedik. Benim tavsiyem, ortasına tereyağı yerleştirilmiş bazlamayı(biz mayalı ekmek deriz) mutlaka denemeniz.. Çok çok lezzetli. Resimde bazlamayı görebilirsiniz.


Son olarak, eğer gitmek isterseniz, sabah 10 gibi orda olsanız iyi edersiniz. Gözlemlerime göre 11 gibi çok kalabalıklaşıyor. O saatten sonra araba park edecek yer bulmakta ve köşk bulmakta zorluk çekebilirsiniz.

Herkese iyi haftasonları!

2 yorum: