3 Eylül 2012 Pazartesi

Göynük Kanyonu!

Istanbul'da yaşayan bir antalyalı olarak uzun zamandır gitmek istediğim Likya Yolu'nun da küçük bir bölümü olan Göynük Kanyonu'na sonunda gitme fırsatım oldu. Gitmeden önce internette ne kadar araştırsam da türkçe bilgi bulamadım, kanyona ulaşım, ücret vs. bütün bilgiler yabancılar tarafından yabancı forumlarda konuşulmuştu. Onun için belki birilerine faydası olur diye yer ile ilgili temel bilgileri yazacağım.


Ulaşım için 5M Migros'un yanındaki yeni açılan akvaryumun hemen yanında kalkan Kemer-Beldibi-Göynük otobüslerini kullandık. Şoföre Göynük Kanyon'una gitmek istediğinizi söylediğinizde kanyona dönen yolda sizi bırakıyor. Ondan sonra ormanın içinde güzel bir yürüyüş sizi bekliyor.  Merak edenler için otobüs kişi başı 5 TL. Eğer kendi aracınızla gidecekseniz, Antalya-Kemer yolunda, Beldibinden hemen sonra kanyon tabelalarını göreceksiniz.  Benim tavsiyem, yürüyüş yapmayı seviyorsanız, otobüs kullanmanız çünkü çok güzel bir yürüyüş alanı sizi bekliyor olacak ormanın içinde. Yol üstünde portakal vs. satan dedelerden bir şeyler almayı unutmayın, meyveler çok çok iyi.



Kanyon milli parkının girişine geldiğinizde sizi 2 farklı seçenek bekliyor olacak. Birincisi kanyonun başlangıç noktasına kadar dağın içinde 2-3 saatlik muhteşem bir yürüyüş. İkincisi de 15 TL ödeyerek kanyon turu satın almak. Kanyon turu satın alırsanız, rehberler sizi safari arabalarıyla kanyonun başlangıç noktasına kadar bırakıyor ve kanyon içinde yürüyebilmek için özel ekipmanları da kiralamış oluyorsunuz. Benim yine tavsiyem, tur satın almadan, dağın içinde yürüyüş yapmanız. Yürüyüş parkurları ile ünlü Colorado'da da yaşayan arkadaşım bile yürüyüş parkurunu çok çok beğendi, o yüzden kaçırmayın! Kanyonun girişine geldiğinizde, ekipman kiralamanız sizin faydanıza olacaktır çünkü ekipmansız devam etmenize izin verilmiyor, yukardan taş düşebilir vs. gerekçeleriyle. Ekipmanları giydikten sonra sizi suyu içinde 750 metrelik eğlenceli bir yol bekliyor olacak. Gerçekten gidip görülesi bir yer. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder